Aerul Condiționat Dublu Split: Ce Avantajele Avem? [2020]

În ultimul deceniu, au fost adăugate tot mai multe posibilități pentru a mări eficiența aparatelor de aer condiționat. Un exemplu este tehnologia Inverter, care a adus eficiența acestor aparate la un nivel mult mai înalt. O altă posibilitate este MultiSplit-ul. 

Ce este MultiSplit?

Aparatele Multisplit oferă posibilitatea de a conecta mai multe unități interioare la o singură unitate exterioară. 

Ele sunt soluția cea mai economică pentru o mare varietate de locuri, astfel încât să puteți economisi spațiu în balcon sau în curte. 

Cu toate acestea, trebuie să fim foarte atenți când alegem modelul de unitate exteriară, în ceea ce privește capacitatea acesteia, pentru a putea satisface nevoile unităților interioare conectate chiar și când acestea funcționează simultan. 

Mai mult decât atât, unitatea exterioară trebuie să fie amplasată în așa fel încât lungimea țevilor de legătură cu unitățile interioare să nu depășească lungimea recomandată de furnizor.

Aparatele de aer condiționat cu tehnologia multisplit, sunt destinate instituțiilor, domeniilor rezidențiale și comerciale, acolo unde din considerente estetice si economice, unitățile exterioare trebuie să fie în numar cât mai mic. Mai jos puteți vedea un exemplu de aer condiționat multisplit:

Avantaje si Dezavantaje

 

Față de aparatele de tip split, sistemele de aer condiționat multisplit, aduc câteva îmbunătățiri și vin cu unele beneficii suplimentare. Printre acestea, putem enumera urmatoarele:

1. În primul rând, acestea permit reglarea temperaturii dorite, în funcție de nevoi și preferințe, în orice încăpere, în condițiile în care diferențele de temperatură dintre camere sunt ușor de sesizat (există posibilitatea ca unitățile interne să funcționeze în mod independent una față de cealaltă);

2. Sunt dotate cu doar o unitate externă. De aici, rezultă faptul că sunt prietenoase cu bugetul tău, ajutându-te să economisești în mod eficient, atât energie, cât si bani.

3. Agentul frigorific este bazat pe un sistem de volum variabil, iar căldura poate fi redistribuită.

4. Utilizează unități interioare de tip și capacitate diferită, depinzând de însușirile spațiului pe care clientul dorește să îl climatizeze.

5. Unitățile interioare permit o multitudine de modalități de configurare.

6. Traseul frigorific are o lungime restransă.

7. Este o alternativă la montarea mai multor unități exterioare, favorizând un aspect interior care nu va mai părea supra-încărcat.

 

Ce dezavantaje pot avea aceste aparate?

1. La unitățile interne suspendate, accesul se va realiza mult mai greoi. De asemenea, din acest motiv, ele vor fi mai greu de curățat și de întreținut.

2. Nu realizează un aport de aer proaspăt, fiindcă ele îl recirculează în încăperile unde aparatul este pus în funcțiune.

3. Sunt sisteme fixe, iar acest aspect influențează capacitatea de a redecora ulterior spațiul respectiv.

4. Înregistrează performanțe mai scăzute, în comparație cu sistemele de aer condiționat din noua generație, care folosesc tehnologia Inverter.

5. Nu este posibilă reglarea unei unități interioare pe incălzire și alta să fie setată pe răcire. Excepție fac aparatele la care unitățile funcționează în mod independent!

După cum bine ați văzut, acest tip de aer condiționat are și avantaje, dar și dezavantaje. Din acest motiv, vă recomandăm ca să studiați atent această listă înainte de a procura un astfel de produs. Dacă vă decideți să achiziționați acest tip de aparat, mai jos puteți găsi câteva recomandări în funcție de bugetul dvs. Aceste produse au fost selectate după criteriul calitate/preț.

 

Recomandări:

Vom începe prezentarea produselor în funcție de preț, în ordine crescătoare.

1. Vivax ACP-18COFM50AERI / 2x ACP-09CIFM25AERI

Începem cu ceva mai ieftin, dar calitativ. Acest aparat Vivax este special proiectat și fabricat pentru UE, și întrunesc cele mai ridicate standarde cerute de aceasta. 

Pe lângă faptul, că unitățile interioare dispun de tehnologia Inverter, care asigură maxim confort și un nivel de zgomot de doar 20dB(A), Vivax ACP-18COFM50AERI dispune și de o opțiune de auto-curățare și filtrare. 

Auto-curățarea, curățarea unității interioare, va începe odată cu apăsarea butonului “Clean” de pe telecomandă. Această funcție ajută la distrugerea bacteriilor din interior. 

Fiecare unitate interioară are în componența sa 2 filtre, filtrul de praf, ce absoarbe și elimină praful din aerul vehiculat, și filtrul Cold Catalyst, ce elimină mirosurile, gazele nocive, precum și compușii organici volatili.

Deasemenea, produsele Vivax au o funcție de “auto-apărare”, ce este caracterizată de oprirea automată a unității în cazul în care sunt detectate scăpări de agent frigorific în interior.


2.Daikin Comfora Bluevolution 1x2MXM40M+2XFTXP20L

Dar la mare căutare sunt și măsuțele de cafea moderne, care se asortează oricărei încăperi. 

În ziua de azi, majoritatea dintre noi încercăm să fim în pas cu noul trend, fie că este vorba de îmbracăminte, imprimeuri, bijuterii sau mobilă. 

3.Mitsubishi Electric MXZ-3E68VA

Cel de-al treilea produs este unul mai performant. Mitsubishi Electric este unul dintre puținii producători ce pot concura ca calitate cu Daikin. 

Acest producător se axează mai mult pe nivelul de zgomot emis de aparat. “Confortul maxim oferit de produsele noastre este determinat de nivelul scăzut de zgomot ce-l emite” afirmă Masaki Sakuyama( CEO & President). 

Un alt avantaj este eficiența economică în funcționare, având cheltuieli foarte mici. Prețul acestui produs este mai mare ca cele anterioare, însă cumpărătorii sunt foarte mulțumiți

4.Daikin Stylish Bluevolution

Cel de-al treilea produs este unul mai performant. Mitsubishi Electric este unul dintre puținii producători ce pot concura ca calitate cu Daikin. 

Acest producător se axează mai mult pe nivelul de zgomot emis de aparat. “Confortul maxim oferit de produsele noastre este determinat de nivelul scăzut de zgomot ce-l emite” afirmă Masaki Sakuyama( CEO & President). 

Un alt avantaj este eficiența economică în funcționare, având cheltuieli foarte mici. 

 

Prețul acestui produs este mai mare ca cele anterioare, însă cumpărătorii sunt foarte mulțumițiAstfel am ajuns și la cel din urmă produs. 

Putem spune, că Daikin Stylish Bluevolution este cel mai calitativ aparat de aer condiționat din zilele noastre. 

După cum spune și numele său “Stylish”, acest produs va aduce o nouă nuanță camerei dvs. Spre deosebire de alte aparate cu tehnologia MultiSplit, Bluevolution are posibilitatea ca la o unitate exterioară  să fie conectate până la 5 unități interioare. 

Un mare avantaj este efectul Coanda, care optimizează fluxul de aer în modul de răcire. 

Folosind clapete special concepute, un flux de aer mai concentrat permite o distribuție mai bună a temperaturii în întreaga cameră.

Sperăm, că acest articol a fost util pentru dvs. Tehnologia MultiSplit este una dintre cele mai utile avantaje ale unui aparat de aer condiționat modern. 

De aceea, vă sfătuim să optați pentru această tehnologie, deoarece nu ve-ți regreta

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *