Aparatul De Spalat Cu Presiune Ieftin : Top 5 Modele [2020]

Esti in cautarea unui aparat de spalat cu presiune care sa iti faca proiectele de curatare, fie ele mici sau mari o adevarata placere? Daca da, speram ca topul nostru sa iti fie de ajutor in alegerea curatitorului cu presiune potrivit necesitatilor tale.

Pentru inceput, trebuie sa stim ca exista mai multe tipuri de aparate de spalat cu presiune pe care vi le vom expune si vom incerca sa il gasim pe cel potrivit conform nevoilor fiecaruia.

Aparatul de spalat cu presiune cu motor electric

Aceasta masinarie este potrivita pentru proprietarii de case care vor beneficia de serviciile ei la activitati de curatare destul de simple. Spalarea masinii, curatarea gardului, a terasei si a multor altor spatii nu a fost niciodata mai usoara. 

Comparativ cu folosirea unui furtun de gradina si a unui burete, spalarea cu un aparat cu presiune este de 10 ori mai rapida. 

Presiunea de care dispune un aparat cu motor electric este indeajuns incat sa faca fata tipurilor de curatare mentionate anterior. 

Un astfel de aparat nu are nevoie de intretinere, este foarte usor de folosit, iar pornirea se face doar prin apasarea unui singur buton. 

De asemenea, pentru a stoca acest aparat  pe timp de iarna nu este nevoie de nicio pregatire, doar trebuie asezat intr-un loc lipsit de umezeala. 

 

Aparatul de spalat cu presiune cu motor pe benzina

Aparatul de spalat cu motor pe benzina este destinat proiectelor de curatare mai mari, pe care un aparat cu motor electric nu le-ar putea indeplini la fel de repede ca acesta. 

Folosirea acestuia pentru curatarea unui foisor sau a unei alei, fie ea cat de mare, nu ii va pune piedici acestui tip de masinarie. 

Totusi, punctele negative ale acestui tip de aparat sunt in totalitate legate de intretinere. 

Spre deosebire de un aparat cu motor electric, acesta are nevoie de alimentare constanta, schimbarea periodica a uleiului pentru o buna functionare, schimbul de filtre si bujii. 

Pentru ca functionalitatea aparatului sa nu fie afectata datorita stocarii pe timp de iarna, acestuia trebuie pregatit mai minutios decat un aparat de spalat electric, conform manualului de utilizare.

Diferenta de pret dintre cele doua categorii

Pentru a va putea prezenta cele mai reusite modele din categoriile mentionate, trebuie sa stiti ca preturile difera. 

Aparatele de spalat cu presiune cu motoare electrice sunt in general la jumatatea pretului al aparatelor de spalat cu presiune cu motoare cu ardere interna. 

O alternativa, in cazul in care bugetul este o problema, ar fi achizitionarea unui aparat de spalat cu presiune second-hand, insa, vom incerca sa evitam acest subiect, prezentandu-va un model la un pret si o calitate imbatabila.

1.Aparat de spalat cu presiune WASPPER W3000HA

Curatitorul Waspper W300HA este echipat cu un motor in 4 timpi pe benzina, cu capacitatea de 196cmc care dezvolta 6cp si un debit de 8.5l/min. 

Presiunea nominala de 207 bar este mai mult decat suficienta pentru utilizarea aparatului in jurul casei si a garajului. 

De asemenea, motorul dispune de optiunea de a regla turatiile, ceea ce va permite utilizatorului sa foloseasca atat cat este nevoie din motor in functie de sarcina pe care trebuie sa o indeplineasca. 

Desi aparatul cantareste aproximativ 28 kg prezenta rotilor il fac destul de usor de transportat indiferent de suprafata. 

2.Aparat de spalat cu presiune Waspper W2100HA

Waspper W2100HA este un curatitor semprofesional actionat de un motor in 4 timpi, pe benzina, cu capacitatea de 98 cmc. 

Debitul de 7 litri/minut insotit de presiunea maxima de 145 bar face ca folosirea acestui aparat sa fie o adevarata placere indiferent de mediul in care este utilizat.  

Fiind un aparat cu motor cu combustie interna, W2100HA nu are cablu de alimentare, ceea ce il face mai practic in utilizare. Insotit de un furtun de 6.5m si duza de inalta presiune, aparatul Waspper este pregatit sa inlature mizeria de pe orice suprafata.

Aceasta masinarie de spalat se livreaza cu ulei de motor si cheie de bujii, ceea ce face instalarea aparatului cat mai usor de facut.

Dezavantaje: Greutatea aparatului de 19.1 kg il face destul de greu de transportat si stocat in garaj, mai ales din cauza lipsei rotilor.

 

Aparat de spalat cu presiune Bosch Easy Aquatak 110

Brand-ul de renume Bosch a produs un curatitor cu presiune la un pret scazut, dar cu performante crescute. 

Bosch Easy Aquatak 110 este aparat de spalat cu presiune electric, beneficiind de o putere de 1300W si o presiune maxima de 110 bar. 

Easy Aquatak 110 este potrivit pentru activitatile de curatare usoare, este foarte usor de transportat, cantarind doar 3.8kg, care nu implica prea multa putere. 

Beneficiind de un furtun de 3m si un cablu de 5m este suficient pentru curatarea unei podele sau a unui foisor, tinand cont si de faptul ca in pachetul aparatului este inclus si o duza pentru spumare. 

Dezavantaje: Fiind o masinarie de buget, aparatul de spalat cu presiune Bosch vine cu o gama de accesorii destul de saracacioasa. Furtunul de 3m este insuficient de lung, existand totusi posibilitatea de cumparare o extensie a acestuia de 6m, iar, pentru o spalare de calitate a masinii este recomandata cumpararea kit-ului cu accesorii special destinate pentru acest lucru.

Aparat de spalat cu presiune Steinhaus PRO-HPC15

Steinhaus PRO-HPC15 este un aparat de spalat cu presiune ieftin care se ridica la nivelul aparatelor profesionale. 

Aceasta masinarie beneficiaza de presiunea de 120 bar care este mai mult decat suficienta pentru curatarea masinii, a covoarelor, a gresiei de exterior si a multor altor suprafete. 

Furtunul de 5m ofera o mobilitate crescuta in folosire, iar lancea Multi-Jet promite a efectua curatari de calitate intr-un timp foarte scurt. La un pret de doar 250.

Aparatul de spalat Steinhaus PRO-HPC15 ocupa locul 1 in topul nostru, beneficiind de o fiabilitate crescuta si un raport calitate/pret neegalabil.

5.Aparat de spalat cu presiune Karcher K2 HOME

Incheiem topul prin a va prezenta un aparat de spalat care este in conformitate cu descrierea oferita de Karcher. K2 home este un curatitor pentru utilizare ocazionala pe suprafete usor murdare. 

Karcher a produs un aparat compact, pe suprafata caruia se pot atasa accesoriile (lancea de pulverizare si lancea pentru murdaria persistenta).  

Motorul electric furnizeaza puterea de 1400W, oferind presiunea nominala de 110 bar si un debit de 360l/h. In pachetul de livrare se gaseste si un detergent concentrat de la firma Karcher. 

Dezavantaje: K2 home este un curatitor care isi face treaba de minune, insa, utilizarea indelungata a acestuia il face sa isi piarda din capacitate si din presiune, intrucat, este un aparat pentru utilizari destul de scurte.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *