Cum Găsim Cea Mai Bună Cafea Boabe?

Sute de ambalaje colorate, în verde, roșu, auriu sau combinații de bleu și alb, cu o ceașcă aburindă pe fundal ce ne încântă ochii, cafeaua este deja un produs ce și-a găsit locul în rutina noastră de zi cu zi. 

Fie că este doar o pulbere instant, ce se dizolvă în apă fierbinte sau rece, sub formă de boabe deja măcinate sau întregi ce vor avea nevoie de procesare după achiziționare, sutele de pungi cu descrieri care mai de care ne atrag privirile, dar nu ne redau concret detaliile de care avem nevoie, nu ne spun totul despre intensitatea boabelor de cafea, despre tipul lor sau zona unde au fost cultivat.

Atunci când facem o alegere, în principal, ar trebui să ne ghidăm după tipul aparatului de acasă, un espressor cafea boabe, o indispensabiă râșniță sau o simplă cafetieră frumos așezată în bucătărie, dar și după preferințele pe care le vrem. 

Cea mai avantajoasă achiziționare este cafeaua sub formă de boabe, datorită faptului că își menține pentru mai mult timp aroma și prospețimea, intensitatea gustului. 

Cafeaua deja măcinată tinde să își piardă din magie după o anumită perioadă de timp, iar dacă mai desfacem și ambalajul, atunci chiar că rămâne cu adevărat fără magie.

Boabele de cafea sunt prezente în amestec de Robusta și Arabica, pentru diferite combinații ce nasc noi arome și dezvăluie preferințele cumpărătorului sau pot fi doar de un singur soi, 100% Arabica. 

pentru o tărie de durată, cât și pentru calitatea net superioară a boabelor.Iar în cazul în care ne dorim un espresso cât mai bun, boabele necesită să fie măcinate cât mai fin.

Care sunt cele mai bune boabe de cafea?

 Cu certitudine că există o sumedenie de răspunsuri. Dar eu am selectat ce este mai bun, mai calitativ, ce îți pune pe tavă o aromă ce te va trezi și îți va încărca imediat bateriile.

1.Davidoff Cafe Espresso

Am auzit de ”Davidoff”, țigările acelea ce sunt pe roșu sau auriu, îndrăgite de multă lume, dar cu un preț ușor piperat, cam ca un Kent Clasic lung. 

Cafeaua se prezintă sub formă de boabe, cu o intensitate puternică, perfectă  pentru un espresso făcut și proaspăt măcinat dimineața, măcinare realizată de un espressor și el de calitate

Beneficiile acestui tip de cafea este efectul energizant, ce te menține treaz, având cofeină în conținutul ei.

2.Dallmayr Espresso D'Oro

Având în conținut cafeină, fiind un tip special pentru espresso, cu un nivel mediu de prăjire, este printre cel mai căutat tip de cafea, mai ales pentru hoteluri, baruri sau restaurante.

Un amestec tocmai din Bremen și Sudul Germaniei adu

3.Lavazza Gusto Forte

Perfectă pentru partea de Vending a preparării cafelei,fiind puternică și extrem de aromată, respectată și apreciată pentru puternicul gust de cacao pe care îl are la final, împreună cu aroma unor condimente. 

Nivelul de prăjire este unul intens, cu un efect energizant, fiind perfectă pentru espressor și un automat vending de cafea.

4.L'OR Espresso Forza

O cafea fină, cu un strat blând și delicat de cremă, L’OR Espresso Forza îți va răsfăța simțurile cu o aromă dulce de chihlimbar și note puternice, specifice unei cafele de calitate.Și este numai bună pentru espressor, pentru un fierbător sau pentru o simplă cafetieră.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *