Top Aspiratoare Cu Spalare: Ce Trebuie Sa Cumparam?

Necesitatea unui aspirator este de necontestat in cadrul unei case, facand sarcinile de curatat mult mai usoare. Totusi, astazi va vom prezenta un update adus aspiritatoarelor clasice si anume aspiratorul cu spalare. 

Un aspirator cu spalare dispune de caracteristicile unui aspirator clasic, insa, pe langa aspirarea mizeriei, acest tip de aspirator are rolul de a extrage apa (provenita de la eventuale inundatii) si cel mai important de a spala petele lasate de diferite lichide pe anumite suprafete (petele de pe covoare, canapele, podele si multe altele).

Daca v-ati orientat spre alegerea unui astfel de aspirator, trebuie sa cunoasteti cei mai importanti 2 factori care fac diferenta intre aspiratoarele cu spalare: Puterea si Intretinerea.

Cu cat puterea aparatului, exprimata in W este mai mare, cu atat si puterea de aspirare este mai mare ceea ce face ca un aspirator cu putere de aspirare mare sa fie intotdeauna o alegere buna pentru folosirea acestuia intr-o casa si nu numai.

Mentenanta unui astfel de aparat este putin diferita fata de cea a unui aspirator clasic, deoarece filtrele mai numeroase necesita schimbare odata cu trecerea timpului si cu numarul de utilizari.

Utilizarea acestuia fara o curatare minutioasa dupa ce sarcina a fost efectuata poate duce la acumularea de deseuri nedorite, atat in interiorul aparatului, cat si in rezervor, iar mai apoi la mucegai, care va fi transmit prin filtrul de aer in exterior si va afecta utilizatorul.

Un lucru important de stiut este ca, spre deosebire de un aparat traditional, aspiratoarele cu spalare au un recipient de plastic.

Recomandarile Noastre:

 

1.Aquawelt Zelmer ZVC 762 ZK

Aspiratorul Zelmer Aquawelt reprezinta cea mai buna alegere pentru buzunarul dumneavoastra. 

Acest aparat poate fi folosit pentru aspirarea oricarei suprafete (atat aspirare uscata cat si umeda), beneficiind de un rezervor de 2.5L. 

Puterea de 1500W este mai mult decat necesara pentru folosirea acestuia in curatarea uzuala a unei case. 

Aspiratorul este dotat cu filtru HEPA, care capteaza cele mai mici particule de praf, facand ca utilizarea acestuia sa nu puna in pericol calitatea aerului in timpul utilizarii.

Dezavantaje: Considerand dimensiunile normale ale unui aspirator, acestea sunt depasite de catre produsul aspiratorul Zelmer Aquawelt, cantarind 8.5kg, facandu-l destul de greu de manevrat, mai ales in locuri in care spatiul este restrans.

 

2.Studio Casa HydraRain

Aspiratorul cu spalare Studio Casa HydraRain este un aspirator cu filtrare prin apa, capabil sa curete petele adanci din covoare prin absorbtie, dar si mizeria care trebuie doar aspirata. 

Puterea de 1600W, prezenta filtrului HEPA, rezervorul de 2L si functia de samponare fac acest aparat sa se claseze pe locul 2 in topul nostru.

Dezavantaje: Desi dispune de o gama larga de accesorii, calitatea acestora este una dezamagitoare, fiind reclamata distrugerea acestora dupa o periaoda de utilizare destul de scurta.

Trecerea de pe modul “Aspirare” pe modul “Spalare” se face prin schimbarea tuturor acesoriilor aferente datorita lipsei unui furtun special pentru aceasta operatiune.

 

3.Karcher Puzzi 8/1

Aspiratorul Karcher este un aspirator cu spalare profesional, un produs de calitate superioara, remarcandu-se prin tehnologia injectie-extractie. 

Tehnologia injectie-extractie este foarte folosita in spalatoriile auto, permitandu-va sa va curatati atat interiorul masinii, covoarele si mochete, scaune din material textil si multe alte tipuri de bunuri la un nivel profesional. 

Inzestrat cu doua rezervoare, unul pentru apa murdara de 7l si altul de apa curata de 8l, utilizarea acestui aspirator nu va fi intrerupta de nevoia de a golii rezervorul de mizerie. 

4.Zelmer ZVC764CT

Aspiratorul cu spalare Zelmer dezvolta puterea de aspirare de 1900W, prezenta periei Turbo si a filtrului hepa sunt cele mai importante caracteristici ale acestui aspirator. 

Dotat cu o gama larga de accesorii: peria turbo-ideala pentru curatarea petelor din profunzime, peria pentru saltele care asigura o curatare igienica si rapida a acestora.Sacul Safbag care are rolul de a absorbi mirosurile neplacute, acest aspirator se descurca cu brio in indeplinerea sarcinilor la care este supus, iar, datorita puterii mari de aspirare, parul animalelor nu mai reprezinta o problema.

Dezavantaje: Un lucru important de stiut despre acest aspirator este ca aspirarea se face prin sac. 

Acest lucru presupune schimbarea acestuia periodic, iar, daca ne raportam si la timpul de curatare al recipientului pentru spalarea cu apa, timpul alocat intretinerii este destul de mare.

 

5.Aspirator Ciclonic CECOTEC 5055

Incheiem topul prin a va prezenta un aspirator de generatie mai noua cu un aspirator vertical cu design ergonomic, fiind foarte usor de utilizat si transportat. 

Aspiratorul vertical Cecotec, dispune de spalare prin aburi si de functia mop.

Functia Eco Extreme Steam are rolul de ignieziare a suprafetei de curatat, eliminand pana la 99% din bacteriile existente. 

Puterea de 1550W si rezervorul de 1.2l fac ca aceasta “matura” cu spalare sa fie cel mai practic instrument pentru curatarea rapida si sigura. 

Dezavantaje: Acest aspirator este foarte indragit de utilizari, insa, o problema reclamata de multi este referitoare la servisarea acestuia, brandul Cecotec fiind aparut de putin timp pe piata romaneasca, cu putini locuri de reparatie.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *