Espressor Breville Prima Late, Potrivit Pentru Casa Ta!

Cunoaștem destul de bine marca „Breville”. Este recunoscută pentru espressoarele ei performante, ce au un design elegant, mereu un look fresh ce nu va înceta să te surprindă. 

Pe lângă aparatele de cafea, sunt comercializate și fierbătoarele, dar și acele sandwish makers și panini. Yummy!

Mie una îmi plac culorile ce îmi atrag atenția, ce ies din tiparul monotonului. 

Îmi place acel roșu puternic ce îmi poate înveseli ziua, iar un espressor de acest tip nu m-ar deranja absolut deloc. 

Dintre toate, preferatul meu și printre fruntași este:

 

Este un espressor absolut impecabil, frumos și ușor de manevrat. 

Presiunea este de 15 bari atunci când vine vorba de extragerea esențelor tari din boabele de cafea măcinate, ca nimic să nu se piardă pe drum, nici măcar 1%. 

Manual poți configura singur aparatul pentru funcția de Espresso, iar dacă vine vorba de o configurație directă ai de ales între trei variante: un cappuccino divin, care este preferatul meu și pe care l-ați savura ori de câte ori aș avea ocazia, un latte, cu aroma lui îmbătătoare sau un espresso, pentru cei ce au nevoie de energie pentru toată ziua, fie că lucrezi la birou de dimineața până seara sau ești un asistent la spital și îți place să cari termosul după tine atunci când este super frig afară. 

Recipientul espressorului Breville pentru lapte are o capacitate de 300 de ml, care este detașabil și îl poți depozita la rece, în frigider, astfel încât îți poți prepara ori de câte ori ai nevoie cafeaua mult dorită. Rezervorul pentru apă este de 1,5L, iar fierbătorul este din aluminiu, ce încorporează și reflectează imediat căldura.

 Espressorul Breville are și funcția pentru spumarea laptelui, ce este reglabilă și manuală, care se poate ajusta din butonul rezervorului, după fiecare preferință a oricui, fie că vrei un cappuccino cu o spumă mai densă și groasă, astfel încât să îți rămână mustățile lui Tom sau dorești un latte mai cremos ce te poate satisface. În același timp beneficiezi și de funcția de autocurățare, cu cât totul este mai rapid, cu atât ai mai mult timp liber să faci ce îți dorești. Plus, datorită noului sistem Open Filter System ai posibilitatea să folosesști pad-uri de 45 mm. Easy peasy lemon squizy!

Tind să amintesc și de pompa cu o presiune de 15 bari, iar greutatea este cea a unui bebeluș, de 6 kg. 

E ca și cum ai plimba un bebe mic în brațe, numai că este argintiu și din aluminiu și îți pune la dispoziție cea mai bună cafea, printre care adaug și faptul că îți poți alege modelul preferat.

Dacă ești un iubitor pătimaș și îți place roșul sau ești doar o persoană simplă căreia nu îi place să iasă în evidență. 

Mai adaug la final că îmi place cum arată și rezervorul pentru lapte, arată destul de estetic lânga ceașca simplă ce se va umple cu cafeluță.

Iar acum, alături de bătaia nerăbdătoare de tobe din fundal, prezint al doilea favorit, al doilea copilaș prețios al meu

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Un espressor ceva mai „fițos” cum îmi place mie să îi spun și care mi-a atras atenția încă din momentul în care l-am văzut. 

Iar acest aparat de cafea, acest puișor nou, îți oferă posibilitatea să îți prepari simultan două cești cu cafea, timp în care poți dansa, îți poți lăsa cățelușul afară sau poți să îți pregătești ceva de mâncare.

Totul fiind la o mică apăsare de buton, fie că vrei espressor să fii cu forțe noi, cappuccino că ești de fel mai simplu, dar dulce sau latte, mai complicat, mai aromat.

Tipul aparatului este manual, fiind alimentat cu cafea măcinată sau ESE pods (am vorbit chiar mai sus de ele). Presiunea este de 19 bari, extracția gustului fiind mai puternică și mai mare, datorită forței pompei. 

Volumul rezervorului de lapte este de 600 ml, iar pe lângă generozitatea lui, poate fi detașat și depozitat la rece, în frigider, gata mereu de prima cafeluță a dimineții. 

Poți să îți selectezi direct sau să configurezi manual alegerea unui espresso, fie că este simplu sau dublu, a unui cappuccino sau dacă dorești un latte dublu/simplu. 

Poți să îți reglezi de unul singur gradul de spumare a laptelui, fie că dorești o spumă mai subțire și fină sau una densă și mai cremoasă. 

Iar totul se poate face direct sau prin apăsarea unui buton. 

Din nou, easy peasy, nu-i așa Prima Latte?

Pe lângă spumarea laptelui, ai și funcția pentru monodoze de 45 mm. 

Știți ce spuneam mai sus de simplu sau dublu? Ei bine, cu această funcție poți să te bucuri de tipul de cafea care îți place. 

Și poți să te mai bucuri de un lucru anume! Înălțimea poate fi reglată în funcție de tipul ceștii, fie că este pentru cappuccino sau este un pahar fragil și delicat pentru latte machiatto. 

În același timp, se evită și stropirea, iar totul rămâne curat la terminarea procesului de preparare a cafelei. Oprirea este una automată, având și un buton luminat , cu un filtru permanent de antioxidare. 

Te bucuri de cafea, dar te bucuri și de espressor, de culoare, de design.

Părerile asupra lui Breville sunt împărțite, dar creatorii espressoarelor nu ne-au dezamăgit. 

Cel puțin, eu fiind mai pretențioasă de fel, preferând un design ce iese din normal. Mereu am fost ceva mai excentrică. 

Chiar și fierbătoarele de la Breville au ceva ce îmi place, o iluminare albastră la fierbere, iar cele pentru sandwish sau panini ori waffles sunt duraceramic, nimic nu se arde, totul se curăță extrem de ușor. 

Alegerea mea va fi mereu Prima Latte, fie că este modelul Latte II sau cealaltă creație. 

Ador un aparat care să îmi pregătească acel cappuccino ce îmi face ziua mai bună sau un latte să îmi surprind prietenul dimineața, să îi aduc zâmbetul chiar de la prima oră. 

Cum spuneam, curățarea espressorului este și una ușoară, fără pierdere de timp și îți poți face spuma de lapte așa cum îți place, cum o preferi tu, fină sau densă și cremoasă.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *