Espressoare Gaggia – Simte gustul Italiei acasă la tine

Acum poți simti aroma Italiei chiar de acasă. Espressorul Gaggia, apărut în inima orașului Milano, a fost invenția unui geniu ce și-a dorit să îmbine crema delicioasă de lapte ce îți răsfață simțurile cu aroma unei cafele preparată cu atenție și răbdare. Știați că termenul de „machiatto” provine din limba italiană și se referă la „pătat”. Poți să îți realizezi chiar acasă la tine un espresso machiatto simplu și fără prea mari complicații, ce este un espresso normal, obișnuit, dar cu puțină cremă de lapte delicioasă, dar și simpla spumă de lapte sau un cappuccino ori latte.

 

În cele ce urmează voi prezenta cele două tipuri de espressoare Gaggia (sunt trei tipuri, dar cel profesional încă nu este disponibil în România, fiind destul de greu de găsit, putând fi cumpărat doar de pe site-uri străine, din UK de exemplu), precum cel manual, iar pentru iubitorii de simplu, automat.

Gaggia - Tot ce e mai bun pentru tine

Acum poți simti aroma Italiei chiar de acasă. Espressorul Gaggia, apărut în inima orașului Milano, a fost invenția unui geniu ce și-a dorit să îmbine crema delicioasă de lapte ce îți răsfață simțurile cu aroma unei cafele preparată cu atenție și răbdare. 

Știați că termenul de „machiatto” provine din limba italiană și se referă la „pătat”. 

Poți să îți realizezi chiar acasă la tine un espresso machiatto simplu și fără prea mari complicații, ce este un espresso normal, obișnuit, dar cu puțină cremă de lapte delicioasă, dar și simpla spumă de lapte sau un cappuccino ori latte.

În cele ce urmează voi prezenta cele două tipuri de espressoare Gaggia (sunt trei tipuri, dar cel profesional încă nu este disponibil în România, fiind destul de greu de găsit, putând fi cumpărat doar de pe site-uri străine, din UK de exemplu), precum cel manual, iar pentru iubitorii de simplu, automat.

Espressorul Gaggia Clasic

Acum am ajuns și la espressoarele manuale, la tipicul classic care nu va muri niciodată. În joc intră acum Espressorul Gaggia clasic, ce are o presiune de 15 bari și o putere de 1050W. Aparatul poate prepara două tipuri de cafea, și anume espresso sau cappuccino. 

Rezervorul de apă are o capacitate de 2,1L, iar simultan poți prepara două cești de cafea, iar așa, până când este gata cafeluța îți poți termina treburile, ca la final să te poți relaxa alături de băutura ta preferată. 


Aparatul de cafea se poate alimenta numai și numai cu cafea măcinată care trebuie să fie gata prăjită, iar portafiltrul espressorului este din alamă cromată rezistentă, alături de cazanul din oțel inoxidabil, dar și de carcasa din același material făcând o combinație perfectă între tradiție și calitate. 

Espressorul Gaggia clasic dispune de patru funcții nelipsite din orice aparat de cafea, la care putem include dispozitivul pentru cremă, dar și indicatorul pentru măsurarea nivelului apei. Dispozitivul îți poate oferi chiar și apă fiartă dacă dorești să îți prepari un simplu ceai într-o secundă.

Dar recent a apărut și versiunea nouă a lui Gaggia clasic, și anume modelul 2018, ce are un stand-by automat, presiunea fiind între 8 și 9 bari, cu butoane și dispozitivul „Perfect Cream” pentru cappuccino sau latte delicios. Boilerul este dintr-un material bun, rezistent, aluminiu, iar decalcifirea este una manuală și fără prea mari bătăi de cap.

O informație scurtă și rapidă, dar care poate fi utilă. Atunci când vine vorba de prepararea spumei de lapte pentru cappuccino și latte sau doar o simplă cremă de lapte este indicat să utilizăm lapte integral, nu cel degresat sau semi-degresat. Grăsimile oferă o spumă mai densă, mai groasă, iar indicat este ca laptele să fie rece, de preferat direct de la frigider, crema devine mai fină, mai plăcută. 

 Iar în caz că apar bule la nivelul spumei, poți să o agiți de câteva ori sau să lovești ușor cana de tejghea sau de blatul mesei, dar cu grijă! Iar dacă vrei un cappuccino mai special, care să iasă din termenul „simplu” poți adăuga ciocolată în cappuccino sau chiar zahăr bun și scorțișoară deasupra pentru un gust divin.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *