Top Expresoare Saeco , Aparatul Nelipsit Din Casa Dvs! [2020]

Gustul unei cafele este ceea ce ne trezește la viață. Nici bine nu ne deschidem ochii și imediat apare nevoia de a consuma substanța revitalizantă, de a ne trezi și pune în mișcare sistemul nervos și mușchii, de a energiza gândirea.

 Iar de-a lungul timpului, cei de la Saeco nu au încetat să ne uimească. Espresoarele lor, cât și aparatele de cafea, ne-au pus mereu pe tavă noi implementări aduse procesului de realizare a cafelei.

Espresoarele Saeco - Cel Mai Bun Dintre Cei Buni

Printre cele mai bune se claseaza Saeco Poemia, un espresor de cafea ce are încorporat și un dispozitiv de spumare. Este manual, cu o putere de 950 W, punând la dispoziție două tipuri de băuturi: 

Espresso și cappuccino. Poate fi alimentat cu cafea măcinată, dar și pad. Greutatea nu depășește 4 kg, având funcția de spumare a laptelui clasic ( pannarello) și cea pentru cappuccino, dar care asigură și apă fierbinte pentru ceai, cu o pompă de 15 bari. 

Cert este faptul că modelul Saeco Poemia nu ne-a dezamăgit niciodată și nu cred că o va face. Poate prepara 2 cești în același timp, fierbătorul fiind din aluminiu. Dintre funcțiile speciale putem să le enumerăm pe pe cea pentru spumare, dar și opțiunea cu abur și pentru apă caldă.

Espresoarele de cafea Saeco, cele din categoria celor manuale, prezintă și un filtru pentru cremă, ce este asemănător unui jet, iar carcasa este din oțel inoxidabil, având și un ciclu de pre-încălzire. 

Dacă trecem la cele automate, beneficiile cresc considerabil. Cel mai nou espressor apărut este Saeco Premium. Face parte din gama Xelsis, Gold Service. Include 12 setări de măcinare, râșnița este una ceramică, are încorporat un ecran tactil cu Coffee Equalizer și sistemul LatteDuo, fiind disponibil de 2 culori, negru sau inox. 

Din ecranul tactil poți să îți alegi gustul, temperatura, cât și concentrația cafelei, dar și cantitatea de lapte care se adaugă. Se pot prepara simultan 2 cești de cafea, chiar și cappuccino. 

Din gama largă de băuturi putem include cafeaua Americano, espresso, cappuccino, flat white, caffe latte, espresso dublu sau lung, ristretto și chiar latte machiatto. 

Alimentarea se face cu cafea boabe sau cu cafea măcinată, râșnița fiind una cermică și nu metalică, deci poți sta fără grijă că nu o să ai o cafea cu gust ars niciodata. 

Un ultim aparat de cafea bun de la Saeco, este și PicoBaristo, fiind perfect pentru iubitorii de cafea, de calitate superioară. Boilerul este cu încălzire rapidă, pentru a obține imediat pe loc ceașca dorită de espresso sau cappuccino. 

În același timp îți poți alege concentrașia cafelei, fiind disponibile 5 valori. Este prezent și sistemul pentru spumarea laptelui, care este aproape nelipsit din categoria aparatelor de cafea și espresoarelor de la Saeco, realizând cea mai consistentă spumă pentru cafeaua ta. 

Puterea espresorului este de 1850 W, fiind un tip de aparat automat, punând la dispoziție espresso lung, cappuccino sau cafea cremă. 

Alimentarea se poate face cu cafea tip boabe sau măcinată, datorită râșniței ceramice ce poate măcina până la cea mai fină și aromată pulbere. 

Curățarea și instrucțiunile

Dar când vine vorba de prepararea unui espreso de la Saeco și de bucuria aromei ce ne face să plutim, trebuie să amintim și ultimul pas în toată această acțiune, și anume, curățarea aparatului. 

Procedeeul în sine este unul simplu, dar care necesită răbdare și atenție. Curățarea regulată se face cu apă caldă, iar cea săptămânală este atunci când se dezasamblează și curăță toate părțile aparatului, printre care și sistemul cappuccinatore și tuburile de lapte. Totul se poate face la robinet cu puțin detergent, sub jet de apă caldă. 

Pâlnia de cafea se poate curăța cu coada de la o lingură, se începe de sus, trecând cu grijă prin compartimentul de cafea pre-măcinată, iar dacă este inexistent, lingura se intrdouce de jos.

Dar online și în magazine se pot găsi kit-uri de întreținere, pentru a-ți menține aparatul de cafea în stare perfectă și la capacitate optimă de funcționare. Există filtre calcar și Saeco AquaClean sau decalcificator pentru espresoarele Saeco. 

Gama este una largă, fiecare soluție fiind focusată pe un anumit loc din espresor, fie că este vorba de boiler și protecția lui sau de tuburile de lapte și menținerea lor curate, fără a avea înfundat vreun orificiu al aparatului de cafea.

 

Concluzia ar fi?

Fiecare aparat de cafea vine la pachet și cu instrucțiunile de utilizare, pentru asamblare și dezasamblare. De asemenea, putem întâlni diverse modele de espresoare pe diferite platforme. 

Alegerea este a cumpărătorului până la urmă, fie că este vorba de culoare și aspect, de material, dacă este inox sau oțel inoxidabil, de funcții, cu încălzire pentru cești, adjustare cantitate și intensitate pentru gust, cu spumare a laptelui pentru obținerea unui cappuccino cremos sau a unui latte divin, alături de funcția de cremă pentru espresso. 

Unii își doresc un espressor Saeco automat, să îi ușureze de toată munca depusă, iar alții preferă un aparat de cafea manual, să se simtă precum o barista acasă la ei, să simtă bucuria de a realiza ei singuri cafeaua și de a admira procesul prin care este obținută. Indiferent dacă alegi un Saeco Poemia sau PicoBaristo, trebuie avut în vedere și întreținerea acestuia, necesitând grijă și răbdare în executarea procesului. 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *