Cum să îți găsești cea mai bună măsuță de cafea fără să îți regreți alegerea?

Cu toții ne dorim să ne savurăm cafeaua sau ceaiul în pace și liniște, într-un mediu ambiant, să ne relaxăm după o zi obositoare la serviciu sau ne dorim pur și simplu să ne amenajăm interiorul fără prea mare bătaie de cap, dând culoare sau atmosferă unei încăperi banale. 

Credeți că strică puțină culoare adăugând ceva simplist, precum o măsuță de cafea într-un living? Nici cum. Măsuțele de cafea pot fi extensibile, pentru mai multe persoane în cazul în care avem musafiri sau vin părinții în vizită, pot fi niște măsuțe pentru hol, indiferent dacă sunt din sticlă, lemn sau marmură.

Dar cum ne alegem măsuța sau măsuțele de cafea? Ne orientăm mai mult după cum este trendul, o asortăm la încăpere sau vedem cât ne ține buzunarul? Cert este faptul că reprezintă un lucru nelipsit din living, fiind aproape indispensabil.

 

Conteaza materialul? Lemn,sticla sau portelan?

Materialul reprezintă și durata de viață a produsului. Popular în rândul măsuțelor de cafea, mai ales acele măsuțe pentru living este lemnul sau sticla. Pe alocuri putem întâlni și marmura, un material sofisticat ce oferă un aer total diferit încăperii din cauza materialul puțin mai neobișnuit, chiar dacă este întâlnit în unele locuințe.

Masuta din lemn

Măsuța de cafea din lemn este cea mai întâlnită, fiind și accesibilă la preț, dar cu timpul, dacă este folosită prea des se poate degrada. 

O recomandare ar fi o măsuță de cafea făcută dintr-un lemn de esență tare, la care am putea recomanda mahonul, având și o culoare adecvată. Un exemplu ar fi măsuța de la Wooden Art, făcută din PAL și melamină, cu finisaj de nuc. 

Poate fi folosită în bucătărie, cât și în living, având un stil modern, disponibilă în două culori, alb sau maro. Are o lungime de 106 cm, o înălțime de 60 cm, iar lățimea este de 32 cm.

Măsuța din sticlă

Dar o măsuță de living poate fi și cea făcută din sticlă, care este mai rezistentă la temperaturi înalte și nu se sparg așa ușor cum se crede. 

Unele prezintă și roți, pot fi mutate dintr-un loc în altul cu ușurință și se asortează oricărei încăperi, putând fi folosite și ca măsuțe de cafea, unde ne putem servi băutura în timp ce ne relaxăm, dar și ca măsuțe de living, creând iluzia unui spațiu mult mai luminos, datorită sticlei. 

Iar sticla poate fi colorată sau transparentă! Un model excelent și ce s-ar asorta oricărei încăperi este MC-20, ce are un design simplu, cu picioare din metal vopsite. 

Blatul este din sticlă securizată, cadrul este din metal, având forma ovală și se potrivește perfect în living, chiar și bucătărie. Măsuța are un stil modern, iar prețul este accesibil pentru fiecare. 

Măsuța din marmură

Mai scumpă decât lemnul și sticla, dar mai rezistentă și de lungă durată, măsuța de cafea este perfectă pentru un living spațios. Dar în același timp, cu toate avantajele ei, marmura prezintă și dezavantajul că se poate fisura dacă nu este îngrijită și protejată așa cum trebuie. 

Un model perfect ar fi cel de la Belato , care este disponibilă pe două culori-crem și negru. Stilul este unul scandinav, fiind un brand polonez. Înălțimea este de 76 de cm, iar diametrul este de 120 de cm

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Măsuța extensibilă, din nou pe val

Mesele de cafea extensibile au avantajul de a fi așezate în spații restrânse fără a ocupa prea mult spațiu. 

Atunci când avem musafiri, familia în vizită sau doar gașca de prietenii care vor să servească masa, acest tip de mese sunt perfecte. Sunt ușor de asamblat, nu necesită mult timp și sunt și rezistente. 

Un model recomandat ar fi cel de la FLY PROD MOND. Materialul cadrului este din PAL dublu, fiind destinată pentru 6 persoane. Lungimea este de 90 cm, iar pliata poate atinge până la 180 de cm. 

Are o grosime de 18 mm, fiind solidă și frumos lucrată și ușor de asamblat. O măsuță numai bună pentru living, dar și pentru servit masa singur, bucurându-te de o ciocolată caldă.

Dar anticul?

Printre noi sunt și împătimiți ai lucrurilor mai vechi, dar a căror design nu a murit niciodată. 

Mesele de cafea ce au un aer mai antic conferă unei încăperi gustul unei călătorii în timp, în urmă cu vreo câțiva ani. 

Sunt simple, din lemn sculptat și lăcuit, au diferite modele, blatul este de obicei rotund, iar picioarele sunt rezistente și sunt ușor de mutat dintr-un loc în altul. NERA, disponibilă pe două culori, alb și maro, este tipul de măsuță de cafea ce nu te va plictisi niciodată. 

Se întreține ușor, nu are un preș extravagant, iar dimensiunile sunt unele potrivite pentru orice încăpere, având înălțimea de 60 cm, lungimea și lățimea fiind ambele de 55 cm. 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Modernul își pune amprenta

Dar la mare căutare sunt și măsuțele de cafea moderne, care se asortează oricărei încăperi. 

În ziua de azi, majoritatea dintre noi încercăm să fim în pas cu noul trend, fie că este vorba de îmbracăminte, imprimeuri, bijuterii sau mobilă. 

Ne dorim să ne facem colțișorul nostru de lume, unde nu ne poate deranja nimeni. Încercăm să asortăm diferite piese de mobilier cu anumite tapeturi sau tablouri pictate ori cu fotografii așezate frumos pe perete. 

 Celor ce iubesc noțiunea de extravagant avem pentru modelul Modern Baroque, fiind o măsuță din sticlă și inox, cu dimensiunile 180cmx75cmx90xm. 

Măsuța aparține brandului Invicta Interior, care se ocupă cu realizarea diverselor piese de mobilier, precum birouri, banchete pentru interior, boluri deco, canapele, măsuțe pentru living, de cafea, pentru bucătărie etc. 

Pentru cei ce nu au un buget atât de generos, Mariffa Natural ne scapă din situație. 

O măsuță simplă, versatilă, simplistă, fiind realizată din MDF, furnir și oțel, cu un diametru de 42 cm și o înălțime de 41 cm, disponibilă pe 2 culori. 

Prețul este sub 100 de lei, fiind o măsuță ieftină, ușor de întreținut, ce nu te obosește dacă o muți de colo-colo. Are un design creativ, grafic, ce îți atrage atenția imediat cum pui piciorul în hol sau living, depinde unde vrei să o așezi, căci nu ocupă nici mult loc.

CONCLUZIA?

Avem momente și momente când încercăm să ieșim din zona de confort, să ne depășim creativitatea și așteptările celorlalți. În ziua de azi contează destul de mult ca aspectul mobilierului să ne suprindă și să ne încânte privirea, căutănd zile înșir până descoperim produsul dorit. 

Cert este faptul că nu trebuie să scoatem niciodată din ecuație achiziționarea unei măsuțe, fie că este pentru living, pentru hol, unde ne putem lăsa cheile, fie că este de cafea sau de bucătărie, unde putem lua cina împreună cu ceilalți sau orice masă a zile

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *