Noua tehnologie “Inverter” te ajută să economisești.

Te-ai săturat de vechiul aer condiționat care face mult zgomot? Nu mai vrei să plătești sume colosale de bani pentru energia consumată de un aparat? Acum tehnologia inverter te poate ajuta.

Prin intermediul acestui articol, vă vom informa cu avantajele și dezavantajele acestei tehnologii. Deasemenea la sfârșit vă vom aduce la cunoștință câteva exemple de aer condiționat cu tehnologia inverter.

Cred că mulți v-ați pus întrebarea ce este această tehnologie.

Ce Diferente Sunt Intre Aerul Conditionat Clasic Si Unul Cu Inverter?

Diferența cea mai mare dintre aceste 2 tipuri este compresorul, care face tehnologia inverter atât de convenabilă.Ambele aparate dispun de un condensator.

Aparatele de aer condiționat clasice folosesc un compresor care lucrează pe principiul On/Off pentru a schimba temperatura într-o cameră. 

Imaginați-vă o situație: deții un aparat de aer condiționat clasic și l-ai pornit pentru a se răcori în cameră. 

La pornirea aparatului compresorul pornește și funcționează la capacitatea lui normală, începând să răcească încăperea. 

Un termostat sesizează când a fost atinsă temperatura dorită și dă o comandă compresorului să se oprească. 

Compresorul fiind acum oprit, temperatura încăperii poate crește din nou, iar când termostatul sesizează că temperatura a crescut cu 2 grade dă un semnal compresorului să pornească din nou.

Aparatele de aer condiționat cu tehnologie Inverter folosesc un model nou de compresor având capacitatea temperaturii variabilă, împreună cu o unitate de control care comandă capacitatea compresorului și rotația ventilatoarelor. 

Astfel, la pornirea aparatului, compresorul acestuia funcționează la capacitate maximă, mult mai mare decât capacitatea normală, reușind să răcească încăperea mult mai rapid decât un aparat normal. 

Pe măsură ce temperatura încăperii se apropie de temperatura dorită, sistemul de comandă micșorează treptatv capacitatea compresorului și rotația ventilatoarelor, astfel încât odată atinsă temperatura dorită, compresorul va funcționa în mod continuu dar la capacitate minimă, atât cât este necesar pentru a compensa pierderile de căldură ale încăperii și de a menține temperatura dorită.

 

Avantajele Unui Aparat De Aer condiționat Cu Tehnologia Inverter:

Tehnologia Inverter prezintă o serie de avantaje. Aparatele care utilizează această tehnologie au o eficiență marită și o durată de viață mai lungă datorită eliminării ciclurilor de pornire – oprire. 

Aceste aparate consumă mai puțin și sunt mai puțin predispuse la defecțiuni tehnice, iar compresorul este mult mai silențios spre deosebire de cel al aparatelor tradiționale. 

Aparatele de aer condiționat Inverter sunt perfecte pentru gospodăriile convenționale în care fiecare unitate exterioară este conectată la o unitate interioară, deoarece aparatele Inverter au o sarcină parțială care este optimă in astfel de cazuri.

Investiția initială, ceva mai mare decât la un aparat de aer condiționat clasic, este recuperată in timp datorită consumului mai mic de curent electric. 

Aparatele de aer condiționat Inverter pot fi folosite și pentru încalzirea apartamentelor atunci când se înregistrează temperaturi mai scăzute în mod neașteptat, de exemplu la inceputul toamnei.

După analiza amănunțită a mai multor aparate de aer condiționat, am ajuns la concluzia ca următoarele 4 sunt cele mai potrivite, în funcție de bugetul dvs.Toate produsele de mai jos conțin tehnologia inverter.


Recomandările noastre:

1.Star-Light ACM-09FORS

Primul produs este destul de ieftin pentru avantajele care le are. Este aerul condiționat perfect pentru un buget mai mic. 

Dotat cu agentul frigorific de ultima generatie R32, aparatul de aer condiționat Star-Light surclasează cu succes aparatele tradiționale, având un impact redus asupra mediului inconjurător, un lucru foarte important dacă ne raportăm la pericolul încălzirii globale.

2.Heinner HAC-12CWF-H Inverter

HAC-12CWF-H este suficient de puternic pentru a raci / incalzi foarte repede o camera de  dimensiuni mari, avand nu mai putin de 12000 BTU. 

Beneficiaza de o serie de opțiuni  interesante, precum cea de auto-restart (În momentul pornirii aparatului,acesta revine la setările anterioare), ideala atunci cand aveți probleme la reteaua de curent sau cand acesta se opreste.

De asemenea,acest aparat este dotat cu functie de detectare a pierderilor agentului frigorific si functie de diagnosticare. Cu un panel elegant, cu liniile sale curbate, aduce un plus de eleganță încăperii. 

Culoarea sa deosebită întregește frumusețea acestui aparat. Heinner HAC-12CWF-H este mai scump decât produsul prezentat mai sus, dar după părerea noastră, se merită.

3.Gree Viola GWH24RD-K3DNA3H:

Acest aer condiționat are incorporat un refrigerant cu mediul R-410A. 

Cel mai folosit refrigerant pentru aparatele de aer condiționat(R-410A) permite acestora obținerea de randamente ridicate, implicit un consum redus de energie electrică, fiind în același timp prietenos cu mediul înconjurător, acest refrigerant fiind acceptat în acest moment in Comunitarea Europeană. 

GWH24RD-K3DNA3H dispune și de un sistem de purificare foarte avansat numit Cold Plasma.Sunt practic 2 aparate în unul singur, aparat de aer condiționat și purificator de aer, Cold Plasma fiind cea mai avansată tehnologie de eliminare a bacteriilor si virusurilor din aer. Acest produs este pentru cei ce sunt dispuși să plătească o sumă considerabilă de bani pentru calitate înaltă.

4. Dakin FTXS71G-RXS71F8:

 

Cel din urmă produs prezentat de către noi, este aces aparat de aer condiționat Daikin. 

Daikin este cunoscut pentru producerea celor mai bune(și scumpe) aparate de aer condiționat. Chiar dacă prețul este foarte ridicat, în comparație cu cele de mai sus, FTXS71G-RXS71F8 are avantajele sale:

-Design discret și modern. Curba sa lină se integrează frumos pe perete, devenind o prezență discretă care se asortează cu toate elemetele de decor din interior.

-Funcția  silențios: funcționarea aparatului aproape că nu se aude. Nivelul sonor este redus pana la 19 dBA. !

 

-Ochiul inteligent pe 2 zone: unitatea are un senzor care detectează mișcarea,iar aerul va fi aruncat unde nu există nici o persoană; dacă nu este detectată nici o persoană, aparatul va trece automat în modul eficiență energetică. (zona cu capacitate mai mare)

-Curgerea 3D a aerului combină baleierea automată pe verticală și orizontală pentru a trimite un jet de aer cald/rece exact in colțurile spațiilor largi (zone de capacitați mai mari)

-Controler online (opțional): controlați produsul din orice locație prin intermediul unei aplicații, rețele locale sau internet si mențineți o imagine generală a consumului de energie

-Finisaj alb cristal mat de calitate superioară.

Odată cu încheierea acestui articol, aș dori să vă îndemn pe fiecare, dacă dețineți un aparat de aer condiționat “tradițional”, să-l schimbați pe unul cu tehnologia Inverter, pentru a putea beneficia de avantajele acesteia și pentru a ameliora contribuția la încălzirea globală.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *